У SUP01 компанія Lian Li застосувала новий підхід до охолодження ПК: візьміть ваші компоненти, встановіть їх подалі один від одного, а потім додайте незалежне охолодження для кожного з них. О, і вони поставили все вертикально, щоб зайняти меншу площу!

Всім відомо, що графічний та центральний процесори є найбільш гарячими компонентами комп'ютера. Середня температура центрального процесора при максимальному навантаженні становить близько 70-80 градусів, в той час як температура графічного процесора може коливатися в межах 65-75 градусів. Проте, в більшості випадків, ми розміщуємо ці два процесори в одну камеру і просто спрямовуємо на них якомога більший потік повітря, щоб спробувати охолодити їх. А що, якби можна було зробити це по-іншому? Що, якби ви перемістили систему охолодження графічного та центрального процесорів подалі від материнської плати? З корпусом SUP01 це можливо! Цей корпус має не одну, навіть не дві, а три окремі камери для охолодження окремого обладнання ігрового ПК.

Графічний процесор переміщено зі стандартного горизонтального положення і розміщено на передній панелі корпусу. Це означає, що ваша відеокарта розташована безпосередньо біля сітчастої передньої панелі, що забезпечує їй весь необхідний доступ свіжого повітря для охолодження. Після проходження повітря через кулер графічного процесора воно виводиться через бічну сітчасту панель трьома попередньо встановленими 120-мм вентиляторами.

Завдяки варіативному кронштейну для графічного процесора ви можете встановити в цю камеру найрізноманітніші сучасні відеокарти. З його допомогою можна встановити відеокарти довжиною до 400 мм. Більше того, ви можете встановити карту будь-якої товщини, оскільки цей кронштейн пропонує на вибір сім позицій слотів розширення для низькопрофільних карт або чотири для графічних процесорів стандартного профілю. Крім того, ваша карта буде надійно зафіксована у верхній частині камери за допомогою кронштейна, який також можна відрегулювати відповідно до довжини та товщини графічного процесора.

Якщо ви вважаєте, що зміщення відеокарти подалі від материнської плати погіршить її продуктивність, ви будете приємно здивовані. У комплект постачання SUP01 входить 510-міліметровий райзер PCIe Gen 4, який тягнеться від камери графічного процесора до основного відсіку. Завдяки феноменальній швидкості передачі даних до 31,5 ГБ/с ви зможете насолоджуватися фантастичною грою навіть під час найепічніших битв!

Щоб охолодити найгарячіший компонент системи(центральний процесор), Lian Li виділив спеціальну камеру для розміщення радіатора для СРО. У цьому відсіку є можливість встановити радіатор довжиною 280 мм або 360 мм, а також два 140-мм або три 120-мм вентилятори.

Для досягнення найкращої продуктивності Lian Li рекомендує встановлювати радіатор якомога ближче до сітки. При такому монтажі вентилятори мають широкий доступ до свіжого повітря через отвір на задній панелі корпусу. Потім воно може проходити через радіатор і виводитися через бічну сітчасту панель.

Основний відсік корпусу призначений для материнської плати та інших системоутворюючих компонентів, таких як оперативна пам'ять і накопичувачі M.2. Оскільки це обладнання зазвичай не так сильно нагрівається, як графічний або центральний процесор, конвекційного охолодження, коли тепле повітря піднімається через верхню частину корпусу, зазвичай достатньо, щоб підтримувати його прохолоду. Однак, у Вас є можливість налаштувати додаткове охолодження і в цей відсік, якщо ви використовуєте обладнання, яке може нагріватися. Наприклад, висококласний накопичувач M.2. Ви можете встановити 120-мм вентилятор за допомогою кронштейна для зовнішнього вентилятора, що входить до комплекту поставки корпусу, щоб забезпечити додатковий потік повітря через цю камеру.

На додаток до цієї унікальної схеми охолодження, Lian Li SUP01 орієнтований на вертикальне встановлення комплектуючих, замість стандартного горизонтального. Завдяки такому розташуванню, SUP01 займає набагато менше місця, ніж традиційний баштовий корпус, з шириною 212 мм і глибиною всього 403,45 мм. Завдяки більшій висоті, ніж глибині, цей корпус дозволяє встановлювати повнорозмірні материнські плати формату ATX, що, як правило, неможливо в інших корпусах подібного розміру.

Lian Li виробляє одні з найкрасивіших корпусів, які тільки можна знайти, і SUP01 продовжує цю тенденцію. Багато функцій присвячено естетиці. Починаючи з можливостей управління кабелями, SUP01 дивиться на інші кейси з їхніми 3-4 ремінцями на липучках і сміється в їхньому загальному напрямку, маючи близько дюжини ремінців і спеціальних затискачів для кабелів. Ваш кабель-менеджмент ніколи ще не виглядав так добре.

Цей корпус приховує не лише кабелі, але й ваші накопичувачі. Ви можете встановити до двох 2,5-дюймових SSD або 3,5-дюймових жорстких дисків у відсік для накопичувачів, які потім приховуються під суцільним кожухом блоку живлення. Досить стандартна схема. Однак SUP01 робить ще один крок вперед, оскільки поверх кожуха БЖ можна встановити ще два 2,5-дюймових накопичувачі. Після встановлення ви можете приховати ці SSD за допомогою знімної панелі з дзеркальним покриттям, надаючи і без того високому SUP01 ілюзію ще більшої глибини.

У наш час жодна справа не обходиться без яскравих кольорів. Lian Li SUP01 має дві яскраві RGB-стрічки, одна з них прикріплена до верхньої частини кожуха БЖ, що проходить по всій передній і бічній стороні корпусу, друга - на роз'ємі PCIe-райзера для материнської плати. Керувати підсвічуванням можна або за допомогою кнопок на передній панелі вводу/виводу, або синхронізувавши його з материнською платою за допомогою програмного забезпечення.

Для отримання додаткової інформації про LIAN LI SUP01, будь ласка, відвідайте цю сторінку.

Поставка корпусів LIAN LI SUP01 на територію України очікується у Липні 2024.